• Home
  Home Ga terug naar de homepage.
 • Categorieën
  Categorieën Toon alle categorieën op Change in Site
 • Tags
  Tags Toon alle tags die gebruikt zijn op Change in Site.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op Change in Site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
18
mrt

MAAK HET MEE - deel 3: Co-creatie

Geschreven door op in Opinie
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 825
 • 0 reactie
 • Afdrukken

In de aanloop naar het event MAAK HET MEE zullen enkele mee-makers delen wat zij ervaren hebben in de 'making of' van MAAK HET MEE tot nu toe.

Ha Theo,

"Hopen op zoveel mogelijk groene stickers" schrijf je. Mooi. Een - op het oog - vanzelfsprekend uitgangspunt als we ergens aan beginnen. Om het zo goed mogelijk te doen. Wat en waar brengt ons dat? En wat en waar niet?

Mij bracht het zónder eigen pitch bij de eerste pitchdag. Eerst maar eens inspiratie opdoen. Want hoewel ik een idee had voor mijn pitch, moest het nog groeien. Ook ik wilde het zo goed mogelijk doen. Dat met het aantal pitches dat ik meemaakte het steeds moeilijker werd om zelf nog met een originele pitch te komen, realiseerde ik me overigens pas na de tweede pitchdag. Hm...

Hoe ik in oktober dan wel bij de eerste Maak Het Mee-dag verzeild raakte? Ik had op www.ChangeInsite.nl iets gelezen over het initiatief en wist direct dat ik er iets in wilde doen. Juist het idee om mee te bouwen, iets toe te voegen sprak me aan. Drie van de initiatiefnemers had ik niet lang daarvoor in een andere setting meegemaakt. En met genoegen. Was dit laatste dan beslissend voor mijn keuze om het mee te maken? Ik vermoed van wel. Al is dat niets meer dan de rationale achteraf natuurlijk.

"Kun je vrijdag pitchen?" Vroeg Marco de Witte mij twee dagen voor de eerste pitchdag in oktober. Nou, ik dacht het niet. Maar ideeën opdoen kon altijd. Twee dagen later was ik onderweg naar de oude Stork-fabriek. En daar zijn er meer van in Amsterdam, merkte ik. Sight seeing Amsterdam.

"Waar zitten jullie? Ik kan het niet vinden..." sms'te ik toen maar. Kort daarna klonk er muziek in mijn oren. Mijn favoriete ringtone. Ik was in de buurt, zo bleek. En even later liep ik het gebouw van de Dansmakers binnen. Wow. Zeeg stilletjes neer op een van de rode theaterstoelen en viel middenin een pitch. Zonder zenuwen over een eigen optreden, want daarvoor was ik hier vandaag niet. Wel om sfeer te proeven, iets op te doen, mee te maken. Mijn eigen verhaal zou pas twee pitchdagen later volgen, in november. Met meer vertrouwen dat ik het goed zou doen? Nou, nee... Dat zou te mooi zijn. Het was gewoon de laatste gelegenheid. Dus ik moest.

Al schrijvend en met een klok die richting zessen gaat, neemt om mij heen het rumoer toe. Vier kinderen die aan avondeten toe zijn. Brief afronden dus? Ook dat wil ik natuurlijk zo goed mogelijk doen. Maar weet je, ik moet gewoon.

Zie ik je weer bij Maak Het Mee?

Groet, Jiska

Lees hier ook de eerdere brieven van Theo en Jiska.

Waardeer dit blogbericht:
0

Adviseur met ervaring in private en publieke sector. Oog en oor voor onderstromen en binnenkant van organisatiekundige en veranderkundige vraagstukken. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die daarin verborgen liggen. Geboeid door betekenis en effect van woorden, taal in verandering. Wat zeggen we níet? En wat zegt dat?

 • Geen reacties gevonden

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0