• Home
  Home Ga terug naar de homepage.
 • Categorieën
  Categorieën Toon alle categorieën op Change in Site
 • Tags
  Tags Toon alle tags die gebruikt zijn op Change in Site.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op Change in Site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Auteurs

Ramo de Boer

Ik ben een intellectuele doener, met hart voor vormgeving, filosofie, psychologie en lezen, schrijven en beeldhouwen. Sinds 1985 ben ik professioneel actief in het trainen, coachen en opleiden van individuen, groepen en organisaties. Mijn bedrijf is MindConsult.

Een centrale stelling die ik in al mijn werk gebruik is deze:
"De ander(en) en je omstandigheden zijn niet de oorzaak van je ervaring of reactie, ze zijn slechts een aanleiding."
Het betekent dat we ons alleen kunnen bevrijden uit onze beperkende patronen van denken en doen als we inzien dat de werkelijke oorzaak voor onze reactie – en de resultaten daarvan – in onze eigen geest besloten ligt.
We reageren veelal impulsief en emotioneel, en houden bij gebrek aan voldoende gewaarzijn daarmee de vicieuze cirkel in stand die gebaseerd is op ons zelfbeeld.
Ons zelfbeeld is echter een geloof en geen feit, dus veranderbaar. Het temmen van onze eigen geest en daarmee het verhogen van de kwaliteit van aandacht brengt grote voordelen voor individuen, paren, teams en organisaties.

Mijn missie is mijn klanten inzicht te geven in hun contraproductieve gewoonten van denken en doen, en het trainen van vaardigheden om zichzelf daarvan te bevrijden en die ontwikkeling zelf verder voort te kunnen zetten.'

In 2013 publiceerde ik 'De Kracht van Aandacht - Kleine Gids voor het Trainen van je Geest. Als paperback en eboek te verkrijgen op bol.com.